PRIVREMENO ZATVARANJE KREŠIMIROVE ULICE od 28-30.8.2020. godine, RADI ZAVRŠNOG ASFALTIRANJA

U tijeku je završna faza rekonstrukcije Krešimirove ulice. Radovi obuhvaćaju izvođenje završnog sloja asfalta u punoj širini prometnice te označavanje horizontalne prometne signalizacije, vraćanje vertikalne signalizacije te stavljanje semafora u rad.

 

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta, Krešimirova ulica zatvoriti će se za sav promet od petka, 28. kolovoza u 00:00 sati,  do nedjelje, 30. kolovoza u 24:00 sata. Ovisno o vremenskim prilikama, mogući su pomaci u navedenim terminima, o čemu će javnost biti obaviještena.

Očekuje se da će u ponedjeljak 31. kolovoza 2020. g.  Krešimirova ulica biti puštena u promet u punom profilu sa 4 prometna traka.  


Osim Krešimirove, i Manzonijeva ulica će biti zatvorena za sav promet u istom razdoblju.

 

Ulica Nikole Tesle i Cambierieva ulica biti će djelomično otvorene za promet, koji će biti moguć samo od spoja sa ulicom V. C. Emina do spoja sa Parkom prof. dr. Vinka Frančiškovića. Ostale dionice obje ulice, od Parka do spoja na Krešimirovu ulicu biti će zatvorene za sav promet (kao i u prethodnoj fazi radova).

 

OBILAZNI SMJEROVI

Iz smjera zapada prema središtu grada vozila će na raskrižju Zvonimirova-Rikarda Benčića (kod Novog lista) biti usmjeravana na obilazak preko ulica Rikarda Benčića-Franje Čandeka-Vukovarska-V.C.Emina i dalje sjevernim prometnim koridorom kako bi mogla pristupiti centralnom dijelu Grada. Promet će se usmjeravati i smjerom ulica Franje Čandeka-Antuna Barca na Čvor Rujevica. Vozila koja iz smjera zapada ne koriste obilazni smjer već nastavljaju Zvonimirovom ulicom, moći će nastaviti prometovanje samo do skretanja u ulicu Milutina Barača.

 

Iz smjera istoka prema središtu grada vozila sa Titovog trga mogu produžiti u smjeru zapada ali samo do Trga Žabica, gdje će biti preusmjerena dalje prema ulici Riva. Na raskrižju Strossmayerova-Titov trg biti će istaknuta obavijest vozačima o zatvaranju prometa u Krešimirovoj ulici. Obilazni pravac iz smjera istoka oko središta grada biti će pravcem Strossmayerova ulica - Titov trg - Ivana Grohovca - Žrtava fašizma – Pomerio - Fiorello la Guardia i dalje sjevernim prometnim koridorom do Vukovarske ulice ili ulice Franje Čandeka kojima vozila mogu nastaviti prometovanje dalje prema zapadnom dijelu Grada.

 

Očekuju se gužve i zastoji u prometu. Stoga se svim vozačima preporuča da za vrijeme izvođenja završnih radova u Krešimirovoj ulici, za tranzitni promet maksimalno koriste Riječku obilaznicu te da naredni vikend izbjegavaju odlazak osobnim vozilima u središte grada.

 

S obzirom da će prilaz vozilima prema Zavodu za javno zdravstvo iz Krešimirove ulice također biti zatvoren, preporuča se strankama da dolazak na testiranja na COVID 19 umjesto vozilom obavljaju pješice. Molimo korisnike predmetne ustanove da za parkiranje vozila koriste parkiralište KBC-a  i parkiralište Podpinjol.

 

PROMETOVANJE autobusa javnog gradskog prijevoza:  

Autobusne linije Autotroleja će za vrijeme privremene regulacije prometovati po sjevernom prometnom koridoru. Obavijest o voznim redovima gradskih autobusa i sve druge informacije mogu se pronaći na web stranici KD Autotrolej.

Vozači se upozoravaju da poštuju privremenu prometnu signalizaciju a da u zoni preregulacije prometa smanje brzinu i povećaju oprez.

 

PODRUČJE RADOVA 

 

PROMETOVANJE VOZILA

 

PROMET BUS

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se