Od 5.5.2021. nova regulacija prometa u Ulici Nikole Tesle

Od srijede, 05. svibnja 2021. godine stupiti će na snagu nova regulacija prometa u Ulici Nikole Tesle. Novom regulacijom prometa svim vozilima biti će dopušteno skretanje iz Krešimirove ulice u desno u Ulicu Nikole Tesle u kojoj će se za kretanje u smjeru jug-sjever moći koristiti krajnji istočni prometni trak, koji je do sada bio rezerviran samo za vozila javnog gradskog prijevoza.  Na semaforiziranom raskrižju ulica Nikole Tesle i Viktora Cara Emina, vozila će moći skrenuti u lijevo i nastaviti vožnju u smjeru zapada prema Vukovarskoj ulici, odnosno moći će skrenuti u desno u smjeru istoka, tj. nastaviti vožnju prema ulici Fiorello la Guardia.

 

Novom regulacijom prometa otvoriti će se dodatna poprečna cestovna veza između dva glavna gradska uzdužna prometna koridora, čime će se rasteretiti susjedna raskrižja, omogućiti kolni pristup kompleksu "Benčić” i povećati ukupna fleksibilnost mreže prometnica u središtu grada.   

Napomena: Pristup kompleksu „Benčić" omogućiti će se u drugoj fazi, tj. nakon stavljanja u funkciju javnog parkirališta unutar kompleksa. Po dovršenju radova unutar kompleksa,  izvršiti će se naknadna preregulacija prometa kojom će iz Ulice Nikole Tesle biti dozvoljeno skretanje u kompleks „Benčić" iz smjera sjevera i iz smjera juga.

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se