Novi ženski simboli na pješačkim semaforskim lanternama

Udruga SOS Rijeka - centar za nenasilje i ljudska prava koja već tradicionalno svake godine organizira različita događanja za Dan žena (8. ožujka ili poznatiji kao 8. mart), obratila se Gradonačelniku Grada Rijeke sa jedinstvenim prijedlogom za obilježavanje ovogodišnjeg Dana žena.

Udruga je predložila da se na nekim pješačkim semaforskim lanternama, svjetleći simboli pješaka koji inače prikazuju mušku osobu, zamijene novim simbolima ženske osobe koja stoji (crveno) ili se kreće (zeleno svjetlo).

 

Gradonačelnik je rado podržao ovaj prijedlog i proslijedio ga je Rijeka prometu, koji je odmah poduzeo korake da se ideja provede u djelo. Izrađene su nove maske za pješačke semaforske lanterne, te su već 19. veljače na dva pješačka prijelaza u Adamićevoj ulici ispred Gradske knjižnice zasvijetlili prvi simboli sa ženskim osobama.

Do konca tjedna postaviti će se novi simboli na još tri prijelaza u Adamićevoj ulici koje pješaci najčešće koriste kada od Korza polaze prema Putničkoj luci i glavnoj gradskoj tržnici. Tako su se i Grad Rijeka i Rijeka promet na simboličan, ali osebujan način pridružili obilježavanju ovogodišnjeg Dana žena.      

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se