Novi usporivači prometa

U sklopu radova po prioritetima mjesnih odbora, tijekom mjeseca listopada i studenog izvedeni su radovi na postavi usporivača prometa. Lokacije novih usporivača prometa su slijedeće:

  1. MO Drenova-Kablarska cesta 38a, usporivač prometa tipa "Jastuk" 
  2. MO Drenova- Brače Hlača kod spoja sa Žminjskom, usporivač prometa tipa "Jastuk"
  3. MO Gornji Zamet-Vladivoja i Milivoja Lenca 24, usporivač prometa tipa "Jastuk"
  4. Mo Gornji Zamet-Bože Starca Juričeva 58, usporivač prometa tipa "Ležeći policajac"
  5. Mo Gornji Zamet- Primorska ulica iznad rotora, usporivač prometa tipa "Jastuk"
  6. MO Grbci-Dražička ulica  na dvije lokacije, usporivač prometa tipa "Jastuk"
  7. MO Orehovica-Balde Fučka 18, vibracione trake
  8. MO Srdoči-Dragutina Tadijanovića na dvije lokacije, usporivač prometa tipa "Jastuk"

Usporivači prometa tipa "jastuk” izvedeni su u obliku umjetnih asfaltnih izbočina na kolniku, čiji je cilj prinudno usporavanje prometa vozila. Pri tome vozila veće širine, kao što su kombi vozila i autobusi, mogu bez neugodnih vibracija proći samu izbočinu, dok osobna vozila, čija je širina manja, moraju nagaziti na izbočinu i radi toga smanjiti brzinu.

Vrlo nepovoljne vremenske prilike koje traju gotovo bez prekida puna četiri tjedna, uzrokovale su da je postavljanje okomite i vodoravne prometne signalizacije moralo biti odgođeno, jer je za označavanje signalizacije na kolniku potrebno da podloga bude suha. Stoga su prva dva dana bez kiše odmah iskorištena da se izvede ostatak radova te je tom prilikom postavljena sva nedostajuća signalizacija.

U narednom razdoblju Rijeka promet i Grad Rijeka pratiti će stanje u prometu  na lokacijama novih usporivača prometa te će se, ako se ukaže potreba, poduzeti i dodatne mjere radi povećanja sigurnosti prometa.    

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se