Nova prometna regulacija - Krešimirova ulica

U srijedu, 29.07.2020. stupiti će na snagu nova etapa regulacije prometa u Krešimirovoj ulici (u sklopu 5.B podfaze izvođenja radova).

Uređenje nove prometne regulacije planirano je u noći sa 28./29.07.2020, a nova prometna regulacija stupiti će na snagu od srijede 29.07. od jutarnjih sati.

 

Radovi na Krešimirovoj ulici će se izvoditi na dva sjeverna prometna traka, tj. na dionici od pješačkog prijelaza na raskrižju Mlaka pa do pješačkog prijelaza na raskrižju Krešimirova-Nikole Tesle, kao i na izlazu iz ex-parkirališta Graziani.

Predviđeno ukupno trajanje izvođenja radova 5.B  podfaze je cca 30 dana.

 

Novom regulacijom prometa ponovno se otvara Manzonijeva ulica za sav promet, te se kroz nju uspostavlja i prometovanje autobusa Autotroleja.

Ulica Nikole Tesle i Cambierijeva ulica će biti djelomično otvorene za promet, tj. sa pristupom samo iz smjera sjevera. Navedene ulice biti će otvorene za promet od raskrižja sa Ulicom V. C. Emina do raskrižja sa Parkom prof. dr. Vinka Frančiškovića, dok će dionice od Parka do spoja na Krešimirovu ulicu biti zatvorene za sav promet.

 

Pješački prijelaz na raskrižju Krešimirova-M.Barača (preko Krešimirove ulice) i pješački prijelaz preko Krešimirove ulice na spoju s Ulicom Nikole Tesle ostati će u funkciji za vrijeme izvođenja 5. B podfaze radova.

Ostali pješački prijelazi na ostatku trase radova i dalje će biti izvan funkcije. Izvođač radova će osigurati pješacima siguran koridor kretanja u zoni izvođenja radova.

Način rada semafora koji će biti u funkciji prilagoditi će se novonastaloj privremenoj prometnoj situaciji za vrijeme izvođenja radova.

 

PROMETOVANJE autobusa javnog gradskog prijevoza  

Linije javnog gradskog prijevoza koje prometuju Krešimirovom ulicom, u zoni izvođenja 5. B podfaze radova, preusmjeriti će se novonastalom trasom kao i sva ostala vozila kako slijedi:

Autobusima Autotroleja biti će dopušteno skretanje iz Manzonijeve ulice lijevo prema Ulici V.C.Emina,

Autobusno stajalište „Mlaka" iza raskrižja sa Ulicom Milutina Barača (za smjer kretanja zapad – istok) ostaje na postojećoj privremenoj poziciji za vrijeme izvođenja radova kao u prethodnoj fazi.

Autobusna stajališta na Željezničkom kolodvoru (za smjer kretanja zapad-istok) biti će u funkciji za vrijeme izvođenja 5. B podfaze radova.

Autobusno stajalište koje je uspostavljeno u 5. A podfazi radova u Krešimirovoj ulici prije skretanja u Ulicu A. Manzonia iz smjera istok-zapad, će ostati u funkciji za vrijeme 5. B podfaze radova.

Autobusna stajalište Brajda kod Indexa i nasuprot Indexa će ostati ukinuta.

Autobusno stajalište u Manzonievoj ulici biti će u funkciji za vrijeme izvođenja 5. B podfaze radova.

Autobusna stajališta u Ulici Nikole Tesle za smjer kretanja sjever-jug i jug-sjever biti će izvan funkcije za vrijeme izvođenja 5. B podfaze radova.

Linija minibusa za KBC Rijeka prometovati će Ulicom Nikole Tesle, kroz Park prof. dr. Vinka Frančiškovića i Cambierijevom ulicom prema KBC-u.   

 

Na ostatku trase izvođenja radova, javni gradski prijevoz će se odvijati kao i u prethodnoj fazi radova.

 

Upozoravaju se svi sudionici u prometu da poštuju privremenu prometnu signalizaciju te da u zoni preregulacije prometa smanje brzinu i povećaju oprez.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se