VANDALIZAM NA PROMETNICAMA

Promet u gradu često prate i prometne nezgode. Uslijed prometnih nezgoda stradava i prometna oprema na gradskim cestama, kao što su prometni znakovi, ogledala, semafori i sl., a koju Rijeka promet redovito održava i popravlja.

Međutim, žalosna je činjenica da najčešći uzrok oštećivanja prometne opreme nisu prometne nezgode, već djela neodgovornih pojedinaca koji svoju snagu i neiživljene ambicije ispoljavaju oštećujući i uništavajući društvenu imovinu.  Zakretanje ili savijanje prometnih znakova poslije nogometne utakmice, uništavanje ograda i stupića događaju se svakodnevno, a zabilježena su i natjecanja u uništavanju kamenjem prometnih ogledala, semaforskih lanterni ili svjetlećih znakova u blizini škola (kao što je ovaj koji je upravo uništen na pješačkom prijelazu kod osnovne škole Gornja Vežica). Naravno, iz gradskog proračuna odvajaju se i znatna sredstva za sanaciju takvih oštećenja. Rijeka promet neprestano dobiva takve i slične prijave o namjernim devastacijama, te se bez obzira na uzrok, odmah poduzimaju mjere i obavljaju popravci, jer se radi o opremi o kojoj ovisi sigurnost prometa a posebno najugroženije kategorije u prometu – školske djece.

Uvjereni smo da velika većina građana osuđuje takve postupke, što se vidi i iz brojnih dojava o takvim i sličnim oštećenjima koje dobivamo od mjesnih odbora, ali i velikog broja svjesnih građana koji vole svoj grad. Mi im se ovom prigodom još jednom zahvaljujemo kao našim najboljim suradnicima na brizi koju iskazuju, te ujedno apeliramo na one koji se spremaju na nove „junačke pothvate" devastacije društvene imovine, da prije toga razmisle o posljedicama koje će takva djela imati na sigurnost školske djece u prometu.    

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se