Nalazite se u > Novosti

Postavljanje LED markera na pješačkim prijelazima

Postavljanje LED markera na pješačkim prijelazima
Postavljanje LED markera na pješačkim prijelazima Postavljanje LED markera na pješačkim prijelazima Postavljanje LED markera na pješačkim prijelazima Postavljanje LED markera na pješačkim prijelazima Postavljanje LED markera na pješačkim prijelazima Postavljanje LED markera na pješačkim prijelazima Postavljanje LED markera na pješačkim prijelazima Postavljanje LED markera na pješačkim prijelazima

Rijeka promet i Grad Rijeka konstantno rade na podizanju razine sigurnosti pješaka na pješačkim prijelazima, sa posebnim naglaskom na sigurnost školske djece u prometu. Tako su tijekom mjeseca travnja i svibnja izvedeni radovi na nekoliko lokacija najugroženijih pješačkih prijelaza u blizini osnovnih škola. 

 


U Ulici Bože Vidasa na pješačkom prijelazu u blizini kbr.5 izvedeni su radovi na povećanju vidljivosti pješačkog prijelaza. U sklopu radova izvršeno je premještanje samog pješačkog prijelaza na lokaciju bliže stupu javne rasvjete, a u kolnik su ugrađeni tzv.

 

 

LED markeri, svjetleća tijela koja svojim treptanjem upozoravaju vozače da nailaze na označeni pješački prijelaz. Važno je istaknuti da ovaj pješački prijelaz  u velikom broju koriste i djeca osnovne škole Zamet koja se nalazi u blizini, te je stoga ovim zahvatom učinjen važan korak ka podizanju ukupne sigurnosti djece kao najugroženijih sudionika u prometu.     

 

 

LED markeri su svijetleća tijela sa usmjerenim snopom svjetlosti, smještena u posebno metalno vodootporno kućište, koje može izdržati pritisak i najtežih vozila.  Kućište se ugrađuje u kolnik u završni sloj asfalta, a povezana su kabelima i spojena na izvor napajanja. Svjetlost koju emitiraju može biti programirana za različite režime rada – stalno svjetlo, treptanje i dr.