Dan bez automobila, CIOTTINA ULICA (8-22.9.2018)

U nedjelju, 23. rujna 2018. godine od 10:00 sati za sav promet biti će otvorena Ciottina ulica u cijeloj dužini.
21.9.2018.

I ove godine Grad Rijeka obilježava ETM (Europski tjedan mobilnosti) u periodu od 16.-22. rujna 2018. godine, čime već godinama promovira održivu mobilnost, sprječavanje emisije štetnih plinova te kvalitetniji način života i kulturu življenja u urbanim sredinama.

Tema ovogodišnjeg tjedna je „Mix and Move", odnosno „Podijeli se, pokreni se" koji poziva građane i sudionike na razmišljanje i upotrebu održivih i ekološki prihvatljivijih oblika kretanja. Promovira se korištenje javnog prijevoza, „car sharing" modela, bicikala i drugih ekološki prihvatljivih prijevoznih sredstava, te njihovog međusobnog kombiniranja. Službene internet stranice inicijative: http://mobilityweek.eu

 

Sama manifestacija sastavljena je od aktivnosti u tjednu od 16.- 22. rujna, uvođenja trajnih mjera za održivu mobilnost i obilježavanja Dana bez automobila (22.rujan). Svake godine zatvara se neka gradska prometnica, pretvara se u pješačku zonu i time ukazuje na značaj reduciranja prometa u centru grada i samoj urbanoj jezgri.

Sukladno navedenome, od 8.00 sati u subotu, 8.rujna 2018. zatvara se južna dionica Ciottine ulice od raskrižja sa ulicom Ivana Pavla II do raskrižja sa Jadranskim trgom. Predmetna dionica biti će zatvorena do 29.rujna 2018. godine u 21.00 sati.

Mole se svi sudionici u prometu da obrate pozornost na  novu regulaciju prometa te se upozoravaju na obvezu poštivanja privremene prometne signalizacije. Ujedno se upućuju na korištenje obilaznog pravca Ciottina (sjeverna dionica) -Ivana Pavla II – Barčićeva-Jadranski trg.


Shematski prikaz 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se