Adamićeva ulica - otvaranje oba prometna traka, 18.12.2018. godine

17.12.2018. 
Vezano za završetak radova na sanaciji zgrade bivše pošte u Adamićevoj, u utorak 18. prosinca u vremenu od 02:00 do 03:00 sati, zatvoriti  će se Adamićeva ulica za sav  promet radi demontaže skele i uklanjanja zaštitnih betonskih elemenata. Za to vrijeme promet će biti privremeno preusmjeren iz Adamićeve u Henckeovu ulicu te nazad prema istoku ulicom Ivana Zajca, prema Drugom prometnom koridoru (cestom D404-Cindrićeva - Milana Smokvine Tvrdoga -Strossmayerova - Titov trg - Ivana Grohovca - Žrtava fašzma).

 

Molimo sve sudionike u prometu da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

 

Po završetka navedenih radova, tj. od 03.00 sata na dalje, Adamićeva ulica otvoriti će se za sav promet i biti će ponovno u punoj funkciji.  

 

 
 
 
26.11.2018. 
Dana 27. studenog 2018. godine u 01.00 sat za sav promet otvoren je lijevi prometni trak u zoni gradilišta zgrade bivše pošte u Adamićevoj ulici. Adamićeva ulica bila je zatvorena za sav promet od četvrtka 22. studenog, kada se oko 13 sati na nogostup i prometnicu srušio dio nosivog zida zgrade. Promet je odmah u dogovoru operatera Gradskog prometnog centra sa Prometnom policijom prereguliran na obilazne pravce, tj. drugi prometni koridor te Riječku obilaznicu, zbog čega je zatvoren promet u ulicama Fiumara, Ribarska, Scarpina i Adamićeva te na Jelačićevom trgu.

 

Potpuno zatvaranje za promet Adamićeve ulice izazvalo je velike gužve i zastoje na obilaznim pravcima. Dok su trajale aktivnosti vezane za uviđaj inspekcijskih službi na gradilištu gdje se dogodio incident, istovremeno su poduzete pripreme da se aktiviraju alternativni pravci vođenja prometa kroz grad u slučaju da Adamićeva ulica ostane otvorena za sav promet u dužem vremenskom periodu. Za to je pripremljeno nekoliko scenarija, od kojih ističemo vođenje prometa ulicom Ivana Zajca i Riva jednim prometnim trakom u smjeru istok-zapad.  U ponedjeljak 26. studenog održan je sastanak svih ključnih sudionika - predstavnika investitora, izvođača, nadzora građevinske inspekcije, Grada, MUP-a, Hrvatskih cesta i Rijeka prometa. Temeljem službene izjave Glavnog nadzornog inženjera da će biti moguće uspostaviti promet jednim trakom Adamićeve,  poduzete su mjere da se u najkraćem mogućem roku  otvori za promet južni trak Adamićeve ulice.

 

Današnjim otvaranjem Adamićeve ulice, promet u gradu se normalizirao te u jutarnjem vršnom satu u središtu grada nije bilo nikakvih gužvi ni zastoja. Gradski prometni centar i dalje će stalno nadzirati odvijanje i intenzitet prometa te će se u slučaju potrebe (stvaranja gužvi i zastoja uzrokovanih smanjenim kapacitetom Adamićeve ulice), aktivirati jedan od pripremljenih scenarija.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se